пʼятниця, 24 квітня 2020 16:02

Чи змінить Путін тактику щодо України: думка експосла США

Чи змінить Путін тактику щодо України: думка експосла США
Колишній спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер. Фото: U.S. State Department

Колишній надзвичайний і повноважний посол, спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер розповів, чи можна найближчим часом очікувати зміни тактики Кремля щодо Донбасу і Криму.

Свою думку з цього приводу він висловив під час дискусії на Київському безпековому форумі за участю послів США в Україні.

За його словами, найближчим часом чекати змін у тактиці Кремля щодо України не варто. Те, що на українському напрямі Владислава Суркова замінили на Дмитра Козака, нічого не означає, підкреслив він, оскільки всі рішення ухвалює одна людина – Володимир Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без фінансової підтримки і "знаку якості" реформ від МВФ фінансове становище України погіршуватиметься ще швидше - Волкер

"Для того, щоб РФ не бачила в Україні можливість для реалізації своїх планів, ваша країна повинна стати сильною – і фінансово, і в плані верховенства права",, – підкреслив Волкер.

Він також зазначив, що Україні об'єктивно не вистачає гарантій безпеки, а Франція, Німеччина та особливо США повинні активніше брати участь у процесі врегулювання конфлікту.

Без тиску Росія виконувати Мінські угоди не буде, сказав Волкер.

Виконавча рада МВФ затвердила негайне полегшення тягаря заборгованості для 25 країн світу. України в цьому списку немає.

Зараз ви читаєте новину «Чи змінить Путін тактику щодо України: думка експосла США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути