вівторок, 14 квітня 2020 16:22

МВФ пробачає борги 25 країнам, але не Україні

МВФ пробачає борги 25 країнам, але не Україні
МВФ надає гранти для обслуговування боргу для 25 країн світу. Фото: Reuters

Виконавча рада МВФ затвердила негайне полегшення тягаря заборгованості для 25 країн світу. України в цьому списку немає.

Відповідну заяву директорки-розпорядниці Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої оприлюднили на сайті МВФ.

13 квітня Виконавча рада МВФ затвердила негайне полегшення тягаря заборгованості для 25 країн-членів МВФ у рамках заходів для сприяння в подоланні наслідків пандемії Covid-19.

"Це рішення надає гранти нашим бідним і найбільш уразливим державам-членам для покриття їхніх боргових зобов'язань перед МВФ на початковому етапі протягом наступних 6 місяців і допоможе їм направити більше своїх обмежених фінансових ресурсів на надання життєво важливої ​​невідкладної медичної та іншої допомоги", - йдеться в заяві.

Усього Трастовий фонд для обмеження і подолання наслідків катастроф (ККРТ) може надати грантів на суму близько 500 млн доларів США для полегшення обслуговування боргу. Включаючи нещодавнє зобов'язання Сполученого Королівства на суму 185 млн доларів США, а також 100 млн доларів, надані Японією у вигляді ресурсів, негайно доступних для використання. Інші країни, в тому числі Китай і Нідерланди, також оголошують про значні внески.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без фінансової підтримки і "знаку якості" реформ від МВФ фінансове становище України погіршуватиметься ще швидше - Волкер

Крісталіна Георгієва закликала інших донорів виділити МВФ допомогу для поповнення ресурсів Трастового фонду. Щоби ККРТ мав можливість давати додаткове полегшення тягаря заборгованості бідним державам-членам МВФ протягом 2 років.

Для отримання згаданих грантів визначили 25 країн: Афганістан, Бенін, Буркіна-Фасо, Гаїті, Гамбія, Гвінея, Гвінея-Бісау, Коморські Острови, Ємен, Демократична Республіка Конго, Ліберія, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мозамбік, Непал, Нігер, Руанда, Сан-Томе і Прінсіпі, Соломонові Острови, Сьєрра-Леоне, Таджикистан, Того, Центральноафриканська Республіка та Чад.

На думку Крісталіни Георгієвої, світова економічна криза, яку викликала пандемія коронавірусу, стала найбільшою з часів Великої депресії 1929-1930-х. МВФ прогнозує падіння показника ВВП на душу населення для 170 країн світу, хоча ще декілька місяців тому прогнозували зростання цього показника для 160 країн.

Зараз ви читаєте новину «МВФ пробачає борги 25 країнам, але не Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути