четвер, 19 травня 2022 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Червоний Хрест почав реєструвати бійців з Азовсталі

Червоний Хрест почав реєструвати бійців з Азовсталі
Полонені вказують свої імена, дати народження та близьких родичів. Фото: eastnews.ua

Комітет Червоного Хреста почав реєструвати військовослужбовців, які залишають Азовсталь. Вже зареєстрували сотні полонених.

Військові заповнюють форму з особистими даними. Вказують ім'я, дату народження і найближчих родичів, передає пресслужба МКЧХ.

"Ця інформація дозволяє МКЧХ відстежувати тих, хто потрапив у полон, і допомагати їм підтримувати зв'язок зі своїми сім'ями", - йдеться у повідомленні.

У Червоному Хресті додали, що не займаються транспортуванням військовополонених в місця їх утримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рудик "розкрила карти" евакуації з Азовсталі. В ОП відреагували

Згідно з мандатом, наданим Червоному Хресту державами згідно з Женевськими конвенціями 1949 року, представники організації повинні мати негайний доступ до всіх військовополонених у всіх місцях їх тримання.

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу в Новоазовську доставили 53 важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор прибули в Оленівку. Обидва населені пункти під тимчасовою окупацією Росії, у так званій ДНР.

Для подальшого повернення їх додому запланована процедура обміну. Щодо оборонців, які все ще залишаються на території заводу, проводяться заходи з порятунку.

Кремль міг погодитися на евакуацію українських військових з Азовсталі, щоб швидше проголосити "взятим" Маріуполь. Москва може відмовити в обміні захисників Маріуполя, повідомив американський Інститут вивчення війни.

Тим часом Держдума Російської Федерації має намір заборонити обмін військових з полку "Азов". А в окупованій Макіївці бойовики готують колонію для полонених захисників Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Червоний Хрест почав реєструвати бійців з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути