Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2017 18:07

Чеченка Аміна Окуєва розповіла, чого чекати від Росії

Чеченка Аміна Окуєва розповіла, чого чекати від Росії
Аміна Окуєва

Росія найближчим часом сконцентрується на гібридній війні в Україні, розгойдуючи ситуацію зсередини країни, щоб в майбутньому підготувати плацдарм для масштабного вторгнення російських військ.

Таку думку висловила в інтерв'ю "Апострофу" колишній боєць полку "Київ" і добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, чеченка Аміна Окуєва.

За її словами, Росія проводитиме підривну діяльність і провокації у всіх регіонах України.

"З огляду на те, що я бачу, найближчим часом Росія акцентуватиметься на гібридній війні. Намагатиметься максимально розхитувати ситуацію у всіх регіонах. Я приблизно уявляю, яких величезних коштів це їй варто. Але на сьогодні я бачу, що вона буде саме в тилу, на мирних територіях розгойдувати зсередини. У всіх без винятку регіонах. Зокрема, в Києві", – розповіла Окуєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ледве встигають почистити зброю" - морпіхи показали, як воюють

Стосовно фронту, вона зазначила, що окупанти не зможуть захопити нові території на Донбасі і просунутися вперед без допомоги авіації або повномасштабного вторгнення.

"Звичайно, якісь локальні загострення бувають постійно. Вони триватимуть. Може, їх стане навіть більше. Але саме глобального наступу – не локального, грубо кажучи, коксохім взяти в Авдіївці, кілометр плюс, кілометр мінус, а глобального – типу дійти до Дніпра – я не бачу такої небезпеки в даний момент", – наголосила чеченка.

14 травня на Луганщині загинув 21-річний Іван Мерченко. Боєць служив у 24-й окремій механізованій бригаді.

Зараз ви читаєте новину «Чеченка Аміна Окуєва розповіла, чого чекати від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути