Ексклюзиви
субота, 26 серпня 2017 18:49

"Це загроза цілісності України" - експерт розповів про реінтеграцію Донбасу

"Це загроза цілісності України" - експерт розповів про реінтеграцію Донбасу
Патріотичний напис в окупованому Донецьку

Реінтеграція Донбасу зіграє на руку Володимиру Путіну й стане загрозою цілісності України.

Таку думку Gazeta.ua висловив 45-річний військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Закон про реінтеграцію, який хочуть протягти через Верховну Раду, недосконалий. Передбачає амністію та особливий статус регіону. Тисячі бойовиків, які зараз підняли проти нас зброю, за цим законом спокійно одягнуть форму Нацгвардії та поліції, будуть працювати в СБУ. Одразу почнуться репресії проти тих людей, які на Донбасі підтримують Україну.

До речі, їх приблизно 25 відсотків. Більшість або задоволена "русским миром", або поводиться індиферентно. Простіше кажучи, це болото. Україна досі витрачає мільйони, забезпечуючи Донбас електроенергією, паливом та водою. Політики прикриваються тим, що, мовляв, на Донбасі теж українці. Можливо, я зараз кажу негуманні речі. Але вигідніше ці 25 відсотків просто вивезти на підконтрольну територію й припинити всіляку торгівлю з бойовиками. Решта нехай живе, як знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба вивести російські війська з Донбасу" - Волкер

Бойовики та їх поплічники мають чітко знати: або залишаються в Україні й відповідають за законом, або забираються в Росію. Яка може амністія? Зараз Донбас – це гангрена. Це загроза цілісності України. Приймуть закон і що? Сотні сепаратистів зможуть вільно пересуватися країною. Поїдуть у проблемні Закарпаття, Буковину. Як тільки там з'являться – почнеться другий Донбас.

На руку це грає тільки Путіну. Буде намагатися "повернути" Донбас в обмін на те, щоб Україна забула про Крим", - сказав військовий експерт.

Україна не має приставати на пропозиції Володимира Путіна й міняти Донбас на Крим. Повертати півострів потрібно не військовим, а дипломатичним шляхом із залученням світової дипломатії.

Зараз ви читаєте новину «"Це загроза цілісності України" - експерт розповів про реінтеграцію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути