понеділок, 19 листопада 2018 12:05

Це все сон: блогер показав розпиляні бойовиками підприємства Горлівки
26

Блогер із окупованої російськими бойовиками Горлівки показав у соцмережі район машинобудівного заводу.

Михайло показав зруйновані підприємства, а також те, що залишилося від 2 автосалонів. Фотографії оприлюднив сайт Донецкие новости.

Блогер показав, що залишилось від двох автосалонів в окупованій Горлівці
Фото: dnews.dn
Блогер показав, що залишилось від двох автосалонів в окупованій Горлівці
Блогер показав, що залишилось від двох автосалонів в окупованій Горлівці
Блогер показав, що залишилось від двох автосалонів в окупованій Горлівці
Блогер показав, що залишилось від двох автосалонів в окупованій Горлівці

"Вирішив відвідати автосалони Горлівки. Їду на машзавод. Перший із салонів - "Лада". Ось він, рідний, на місці. Вибиті вікна, паркан, замкнені ворота, дика поросль, бур'яни", - розповів автор про першу "точку огляду".

Другою локацією був "Автотехцентр".

"Якби не вивіска, то нічого спільного з авто та технікою взагалі. Тут скла немає взагалі. Вхід вільний, але бажаючих немає. Все, що представляло хоч якусь цінність, відірвали, відбили і забрали", - розповів Михайло.

Наступним був Горлівський машинобудівний завод (ГМЗ). Припинив роботу влітку 2014-го. Його захопили бойовики, які влаштували в цехах підприємства військову базу.

"Те, чим став завод, оціните самі. Коментарі тут нічого не змінять. Одні скажуть, що завод от-от "запустять", що провели інвентаризацію тощо. Інші побачать металеві скелети і вибиті вікна порожніх приміщень. Не буду нікого переконувати, дорослі люди", - розповів горлівчанин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото з телефонів бойовиків, яких "накрили" українські бійці

Наступна локація - селище поблизу машзаводу. На фото розграбований магазин на зупинці, школа, занедбаний стадіон, поліклініка, зруйновані будівлі. Навколо - розруха, проте пам'ятник Сергію Кірову побілений і покритий "позолотою".

"Машинобудівний коледж у суботу зовсім безлюдний. На вулиці жодної людини. Школа з доглянутим фасадом і сірістю бічних "не парадних" стін. Пожежна частина. Машини напоготові. Пам'ятник Кірову з відреставрованим обличчям блищить, як мідний самовар. І напис у підземному переході "Це все сон", - додав блогер.

Блогер із окупованих російськими бойовиками територій на Донбасі показав, як занепадають міста. Житель Горлівки Михайло оприлюднив світлини, як зараз виглядає один із районів міста - Калинівка.

Зараз ви читаєте новину «Це все сон: блогер показав розпиляні бойовиками підприємства Горлівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути