середа, 15 серпня 2018 17:44

"Це - не громадянська війна, я сплю спокійно" - військовий розповів, як звільняли Щастя

"Це - не громадянська війна, я сплю спокійно" - військовий розповів, як звільняли Щастя
ЗСУ могли встановити повний контроль над Донбасом ще у вересні 2014 року, якби Росія не прислала місцевим бойовикам підкріплення у вигляді регулярних військових. Фото: Depo.ua

ЗСУ могли встановити повний контроль над Донбасом ще у вересні 2014 року, якби Росія не прислала місцевим бойовикам підкріплення у вигляді регулярних військових.

Про це розповів учасник бойових дій Євген Дикий в ефірі OBOZ TV.

"Коли в червні ми взяли Щастя - там вся місцева "еленерія" була з місцевого криміналітету. При них були окремі російські інструктори, наприклад, підривник, який повинен був підірвати міст через Сіверський Донець. Цей кадровий росіянин зрозумів обстановку і втік, причому залишив машину з усіма документами . Але тоді ще це були інструктори-радники і куратори при місцевому криміналітеті. Тому боєздатність цих формувань була фактично нульовою.

У липні була зовсім інша картина. Ще не було російських "регулярів", але почала зростати кількість "відпускників". У якийсь момент кількість "кураторів" та "інструкторів" перевищила кількість місцевого "м'яса". На одного місцевого припадало два відряджених з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові знищили опорник бойовиків

Наш командир розвідки з позивним "Берет" відповідав за перший огляд трупів, збір документів. У нього час від часу були такі настрої - "У своїх стріляємо, хоча і треба, але ..." Якось ми взяли Вергунці і Червоний Яр... Ми там "замочили" близько 30 "еленеровцев". І ось - йде "Берет", виконує свою роботу і повертається з великою пачкою російських паспортів та військових квитків. Він кидає документи на стіл і каже: "Пацани, це не громадянська війна, я сплю спокійно"", - розповів Євген Дикий.

Тим часом проросійські терористи посилили бойові дії на Донбасі перед Днем Незалежності та зустріччю президента РФ з канцлером Німеччини

Зараз ви читаєте новину «"Це - не громадянська війна, я сплю спокійно" - військовий розповів, як звільняли Щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути