вівторок, 18 квітня 2017 16:46

"Це може закінчитися завтра" - Гордон про окупацію Донбасу

"Це може закінчитися завтра" - Гордон про окупацію Донбасу
Український журналіст Дмитро Гордон не вірить донеччанам та впевнений, що Донбас не потрібно повертати силою

Окупація Донбасу може закінчитися вже завтра. А може тривати ще 50 років.

Таку думку висловив 49-річний Дмитро Гордон, український журналіст, телеведучий і письменник.

"Думаю, якщо трапиться щось з правлячим російським режимом, як тільки російські танки, весь воєнторг, регулярні частини вийдуть з території Донбасу, а Україні вдасться встановити контроль над своїм кордоном – протягом тижня – двох усі втечуть. Це може бути на роки, на десятиліття, а може закінчитися завтра", - сказав журналіст.

Дмитро Гордон підкреслив, що сподіватися на вирішення усіх проблем Донбасу після відходу російських військ не варто. На Сході живуть люди, які звикли жити радянською ідеологією. Між ними та іншими жителями України пролягла прірва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив несподівану заяву про Донбас

Журналіст не вірить, що 80% донеччан хочуть повернутися до складу України. На його думку, головна мета місцевих - соціальне благополуччя й економічні гарантії, які їм може дати країна. Головний критерій для жителів східних регіонів - фінансова стабільність та успіх України. Держава з економічними проблемам їм не потрібна - одразу перетнуть кордон і виїдуть у Росію.

Насильно повертати Донбас після виведення російських військ не потрібно. Варто відгородитися від регіону й чекати на реакцію місцевих. А пришвидшить інтеграцію регіону розвал Росії. Це може статися у будь-який момент. РФ вважає себе спадкоємицею Радянського Союзу. А той припинив своє існування несподівано для усіх. І жоден із 18 млн комуністів не вийшов з протестами.

Зараз ви читаєте новину «"Це може закінчитися завтра" - Гордон про окупацію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути