понеділок, 17 квітня 2017 11:02

Путін зробив несподівану заяву про Донбас

Путін зробив несподівану заяву про Донбас
Володимир Путін відмовився визнати присутність російських військових на Донбасі

17 квітня 2014 року президент Росії Володимир Путін спростував присутність російських військ на Донбасі.

Про це президент РФ заявив під час прямої лінії, яка тривала 4 години й повністю була присвячена анексії Криму та конфлікту на Донбасі.

"Нісенітниця це все. Немає там ніяких російських підрозділів. Немає ні спецслужб, ні інструкторів, це всі місцеві громадяни. І найкращим доказом цього є те, що в прямому сенсі слова люди зняли маски", - заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат у президенти Франції пообіцяв вгамувати Путіна

Також він звинуватив українську владу в тому, що "вона відправила танки проти власного народу" та назвав вибори в Україні не легітимними.

Фразу Путіна "Их там нет" одразу підхопили користувачі соцмереж. З'явилося нове слово – "ихтамнети", яким почали називати російських найманців на сході України. Український письменник та актор Антін Мухарський створив пісню та зняв кліп, присвячений "ихтамнетам". Пісня "Россіян в Донбасє нєт" висміяла заяву Путіна й офіційну позицію Кремля.

Росія використає Донбас як джерело сировини та дешевої робочої сили, а потім відмовиться від нього.Таку думку висловив Максим Розумний, завідувач Центру досліджень проблем Російської Федерації Національного інституту стратегічних досліджень.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив несподівану заяву про Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути