понеділок, 08 липня 2019 20:07

Будівництво мосту у Станиці Луганській: Зеленський поставив умову бойовикам

Будівництво мосту у Станиці Луганській: Зеленський поставив умову бойовикам
Зеленський дав бойовикам 8 днів, щоб почати будувати міст у Станиці Луганській. Фото: RBK

Президент Володимир Зеленський готовий дати бойовикам 8 днів, щоб почати будувати міст у Станиці Луганській.

Зеленський наголосив, що відновлення мосту - один із пунктів Мінських домовленостей. Президент зазначив, що для цього треба було розвести сили, що і було зроблено, тож тепер слід почати будівництво переходу. Про це Зеленський сказав під час спілкування з журналістами на 21 саміті Україна-ЄС.

"Нам нічого не треба з тієї сторони. Ми готові, у нас є гроші - є гроші в бюджеті, є пропозиції наших західних партнерів. Але для того, щоб побудувати міст, треба щоб та сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали, що можуть це технічно зробити за 8-10 днів", - заявив він.

Президент додав, що українська сторона готова до демонтажу дуже швидко, за дві-три доби, але це має бути паралельний процес.

"Тому я вам чесно скажу, ми будемо чекати тиждень, максимум 8 днів, і якщо ми не побачимо демонтажу з тієї сторони, ми почнемо будувати міст. Я думаю, що ми до цього готові. Я знаю, як це дуже швидко зробити. Ми пообіцяли людям, що впродовж місяця ми побудуємо", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з Туском приїхали в Станицю Луганську

Президент також додав, що людей, які перетинають лінію розмежування, будуть підвозити до мосту на електрокарах або автобусах.

Міст через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській був зруйнований у березні у 2015 році внаслідок вибуху під час боїв.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво мосту у Станиці Луганській: Зеленський поставив умову бойовикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути