пʼятниця, 08 липня 2022 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські розвідники назвали наступну ціль росіян на Донбасі

Британські розвідники назвали наступну ціль росіян на Донбасі
Окупанти накопичують техніку біля Сіверська. Фото: Генштаб

Росія зосереджує техніку на лінії фронту в напрямку Сіверська. Приблизно за 8 км на захід від теперішньої російської лінії фронту.

Окупанти роблять паузу для поповнення перед початком нових наступальних дій у Донецькій області. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі ворог штурмує два напрямки: у Генштабі розповіли подробиці

"Найближчим тактичним об'єктом Росії буде Сіверськ, оскільки її сили намагатимуться просунутися до своєї найбільш ймовірної оперативної мети в районі міста Слов'янськ – Краматорськ", – йдеться у повідомленні.

Українські війська продовжують поступове просування на південно-західному напрямку Херсона.

Російські окупанти, можливо, готуються до одночасного паралельного наступу на Слов'янськ та Краматорськ. Ворог продовжив наступальні операції в районі кордону Харківської та Донецької областей у напрямку Слов'янська, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Генштаб України повідомив, що 7 липня росіяни здійснили невдалий штурм Богородичного, приблизно за 20 км на північний захід від Слов'янська. Вони також додатково завдали обмежених артилерійських ударів на південь від Барвінкового та обстріляли Нікополь та Новопавлівку.

В ISW припускають, що таким чином окупанти створюють умови для можливого наступу на Краматорськ, який відбуватиметься паралельно з наступом на Слов'янськ.

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники назвали наступну ціль росіян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути