пʼятниця, 08 липня 2022 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ворог штурмує два напрямки: у Генштабі розповіли подробиці

На Донбасі ворог штурмує два напрямки: у Генштабі розповіли подробиці
На Донбасі окупанти обстрілюють позиції наших військ по всій лінії зіткнення. Фото: Генштаб

Окупанти наступають в напрямку Веселої Долини та в районі населеного пункту Спірне.

Бойові дії тривають. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Завдали ворогу втрат в районі Богородичного під час його чергової спроби наступу. Окупанти відійшли.

На Слов'янському напрямку ворог обстрілював із артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Волобуївка, Хрестище, Гусарівка, Чепіль, Мазанівка, Долина, Червоне, Дібрівне, Богородичне та Адамівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують одночасний штурм Слов'янська та Краматорська – ISW

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали із ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Григорівки, Білогорівки, Золотарівки, Серебрянки, Верхньокам'янського, Званівки та Роздолівки. Ворог вів наступ в напрямку Верхньокам'янського. Має частковий успіх.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Спірне, Івано-Дар'ївка, Берестове, Покровське, Вершина, Володимирівка, Опитне, Торецьк, Зайцеве, Кодема, Клинове та Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів поблизу Вершини та Вуглегірської ТЕС.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають перестрілки вздовж лінії зіткнення із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії. Ворог завдав авіаударів неподалік Василівки, Авдіївки, Новоселівки, Веселого та Новомихайлівки.

Вся лінія фронту на Донеччині – під обстрілами російських окупантів. Ворог застосовує ракети типу "Іскандер". Про це сказав голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. У Краматорську від ворожого обстрілу загинула людина, шестеро – поранені. Росіяни стріляли ракетою типу "Іскандер". Також обстрілювали Слов'янськ. Зараз в області лишаються 350 тис. мешканців.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ворог штурмує два напрямки: у Генштабі розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути