понеділок, 15 серпня 2022 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка: Кремль активно планує проведення "референдуму" про приєднання так званої ДНР

Британська розвідка: Кремль активно планує проведення "референдуму" про приєднання так званої ДНР
Росія розцінить провал по захопленню Донецької області як невдачу в цілях в Україні, вважають британці. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Росія може перебувати на стадії активного планування псевдореферендуму про незаконне приєднання так званої ДНР.

Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії в Twitter 15 серпня з посиланням на свої розвіддані.

"Цілком ймовірно, що Росія перебуває на етапі планування проведення референдуму, хоча поки неясно, чи прийняли остаточне рішення про проведення голосування", – йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Референдум" на Луганщині: високопосадовці РФ заманюють людей пустими обіцянками

Голова так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що дату "референдуму" про приєднання до Росії оголосять після "повного звільнення" ОРДО. Про це 11 серпня повідомили російські ЗМІ, додали в огляді.

При цьому в червні журналісти-розслідувачі опублікували докази стратегії планування ОРДО з проведення такого "референдуму" і забезпечення того, щоб не менше 70% голосів віддали за приєднання до Росії.

Зазначається, що Кремль може розцінити провал військових у захопленні всієї Донецької області як невдачу в досягненні своїх максималістських цілей в Україні.

Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені.

11 вересня в Росії відбудуться вибори. Тоді ж, імовірно, російські агресори намагатимуться провести фейковий "референдум" про незаконну анексію українських територій. Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни.

За даними Bloomberg, у президента Росії Володимира Путіна поспішають провести "референдуми" до 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка: Кремль активно планує проведення "референдуму" про приєднання так званої ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути