Ексклюзиви
неділя, 14 серпня 2022 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Референдум" на Луганщині: високопосадовці РФ заманюють людей пустими обіцянками
4

Російська армія перетворила Луганську область на руїни
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Російська армія перетворила Луганську область на руїни
Російська армія перетворила Луганську область на руїни
Російська армія перетворила Луганську область на руїни

На окупованій території Луганської області росіяни активно закликають йти на псевдореферендум.

Агітують "голосувати" навіть тих, кому ніде зимувати. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 14 серпня.

Як приклад, він навів ситуацію у Сватовому. Там російські високопосадовці агітували біженців взяти участь у "референдумі" в обмін на розв'язання "всіх проблемних питань".

"Тільки коли? Люди декілька місяців вимушені жити на стадіоні – не в домах, гуртожитках, чи комунальних установах. На відкритому спортивному об'єкті – за два місяці до початку опалювального періоду. Повертатись цим людям нікуди – їхнє житло зруйнував "русский мир", який тепер дивиться безхатченкам Луганщини в очі й має совість щось обіцяти в обмін на голос", – наголосив Гайдай.

Водночас агресори не полишають спроб окупувати Луганщину цілком і відзвітувати про це.

"Бої не припиняються ані вночі, ані зранку. Після доволі швидкого захоплення Лисичанська ворог не може подолати відстань, меншу за площину цього міста. Так, випалює землю навколо, але кожен наступний кілометр йому підкорюється після значних втрат", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медвєдєв "поставив у куток" Пасічника – Гайдай

Намагалися терористи штурмувати поблизу Спірного та Серебрянки на Донеччині. Ці населені пункти розташовані на межі з Луганщиною.

"Армія ворога зазнала вогневого ураження від наших Збройних сил та відступила. Як і після ще семи спроб штурму з різних боків. На двох бої точаться й дотепер", – додав Гайдай.

Поблизу 10 міст та сіл росіяни атакували з повітря. Зафіксовані ракетні удари. За ніч 14 серпня артилерійські підрозділи ворога 15 разів обстрілювали населені пункти ствольним та реактивним озброєнням, підсумував Гайдай.

Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені.

11 вересня в Росії відбудуться вибори. Тоді ж, імовірно, російські агресори намагатимуться провести фейковий "референдум" про незаконну анексію українських територій. Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни.

Окупаційна "влада" так званої ДНР готується провести "референдум" з результатом 70% за приєднання до Росії. За даними Bloomberg, у президента Росії Володимира Путіна поспішають провести "референдуми" до 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Референдум" на Луганщині: високопосадовці РФ заманюють людей пустими обіцянками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути