середа, 01 червня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка: Більша частина Сіверськодонецька окупована російськими військами, серед них - чечени

Наземні дії Росії залишаються дуже зосередженими, а вага вогневої потужності зосереджений у невеликому секторі Луганської області.

Протягом 30-31 травня на вулицях Сіверськодонецька посилилися бої. Російські війська наближалися до центру міста. Більше половини міста, ймовірно, зараз окуповано російськими військами, включаючи чеченських бойовиків, повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вгатили по Слов'янську: показали наслідки

За межами Донбасу Росія продовжує наносити ракетні удари великої дальності по інфраструктурі по всій Україні.

Стратегічно важливий міст з'єднує Україну з Румунією та з українськими портами на Дунаї, які стали критичними для українського експорту після блокади українських чорноморських портів Росією.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
 

Минулої доби, 31 травня, російські окупанти проводили штурмові дії у північних, південних та східних районах Сіверськодонецька на Луганщині. Ворог увійшов в центр міста і закріплюється там. Окрім того, загарбники намагаються витіснити ЗСУ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Для цього застосували штурмову та армійську авіацію у районах Комишувахи і Ниркового.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка: Більша частина Сіверськодонецька окупована російськими військами, серед них - чечени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути