вівторок, 01 січня 2019 18:30

Бригади тероборони отримають протитанкові ракети і 60-мм міномети

Бригади тероборони отримають протитанкові ракети і 60-мм міномети
Застарілі ПТРК "Метис" віддадуть на озброєння бригад територіальної оборони / фото: АВС

У бойових частинах Сухопутних військ ЗС України відбувається поступова заміна застарілих ПТРК "Метис" на сучасні зразки вітчизняного виробництва "Стугна-П" та "Корсар".

Вилучені з бойових військових частин "Метис" планується передати на озброєння бригад територіальної оборони. Крім того, на озброєння цих бригад передбачено постачання 60-мм мінометів, що значно підвищить їх потенціал, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко, пише ukrmilitary.com

При цьому, ПТРК поступатимуть на озброєння протитанкових взводів, що передбачені в структурі кожного батальйону, а міномети до мінометної батареї бригади.

Озброєння бригад протитанковим озброєнням і 60-мм мінометами вітчизняного виробництва планується завершити до 2020 року – по мірі їх виготовлення військовою промисловістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Останній рубіж у випадку війни" - військові розповіли, хто захистить українців

Бригади територіальної оборони складаються з шести батальйонів територіальної оборони, мінометної батареї, окремих рот: протидиверсійної боротьби, вогневої підтримки, інженерно-саперної, матеріального забезпечення та інших підрозділів.

З 2019 року в керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України розпочинається запровадження принципів і стандартів НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Бригади тероборони отримають протитанкові ракети і 60-мм міномети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути