Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 18:30

Українська оборонка переходить на стандарти НАТО

Українська оборонка переходить на стандарти НАТО
Українська оборонка переходить на стандарти НАТО / фото: Укроборонпром

З 2019 року в керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України розпочинається запровадження принципів і стандартів НАТО.

З 2019 року почнеться практичне впровадження натівських технічних стандартів до виробництва озброєння та військової техніки в Україні, повідомляє Укроборонпром.

Це дозволить значно підвищити якість української зброї та забезпечить взаємну сумісність бойових систем України та країн-членів Альянсу

Таке рішення було прийнято у ході засідання 27-ї Спільної робочої групи Україна-НАТО. Це стало можливим завдяки активній роботі групи, яку очолює перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський та Заступник Генерального секретаря НАТО Каміль Гранд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробовувують нову автоматизовану систему управління військ

Влітку 2019 року технічні експерти НАТО відвідають підприємства "Укроборонпрому", що входять до кластерів авіабудування та радіолокації.

Науково-виробничий комплекс "Прогрес" завершило роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням компонентів високоточного 152-мм снаряду "Квітник" з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Українська оборонка переходить на стандарти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути