Ексклюзиви
пʼятниця, 05 травня 2023 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут та Мар'їнку тривають: останні новини з найзапекліших ділянок від ЗСУ

Бої за Бахмут та Мар'їнку тривають: останні новини з найзапекліших ділянок від ЗСУ
Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку – Генштаб. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 5 травня окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, що на Сході України.

Минулої доби, 4 травня, підрозділи Сил оборони відбили там близько 60 атак, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку (Донецька область. – Gazeta.ua)", – зазначило командування.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Волинський та Поліський напрямки

Без особливих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявили.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник продовжує обстріли населених пунктів з території Російської Федерації, вдосконалює інженерне обладнання місцевості. Минулої доби обстріляв населені пункти Єліне, Миколаївка, Іванівка, Бучки і Гремяч Чернігівської області.

Також атакував Уралове, Порохонь, Студенок, Шалигине, Рівне, Бояро-Лежачі, Стукалівка, Білопілля, Тимофіївка, Кіндратівка, Олексіївка, Юнаківка та Славгород Сумської області, а також Червона Зоря, Глибоке, Липці, Веселе, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Караїчне, Бочкове, Бударки, Комісарове, Колодязне та Красне Перше на Харківщині.

"Знищено та пошкоджено приватні будинки. Є поранені серед цивільного населення", – додали в Генштабі.

Куп'янський напрямок

Ворог наступальних дій не проводив. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Кам'янка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове Харківської області.

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та південно-західної околиці Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Андріївка, Греківка, Макіївка, Невське, Піщане, Діброва, Білогорівка Луганської області та Торське, Сіверськ, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Тривають бої у місті Бахмут. Безуспішні наступальні дії ворог вів у напрямку населених пунктів Богданівка та Маркове. Від ворожих обстрілів постраждали Никифорівка, Васюківка, Новомаркове, Маркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контратакували ворога локально - оновили карти ISW

Авдіївський напрямок

Противник наступальних дій не проводив. Обстріляв Авдіївку, Первомайське, Нетайлове та Карлівку Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Противник намагається покращити тактичне положення. Протягом доби ЗСУ відбили численні атаки противника в районі Мар'їнки. Водночас ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог обстріляв Вугледар, Новоукраїнку, Пречистівку та Шахтарське Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Окупанти обороняються. Обстріляли понад 55 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області; Малинівка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Степове і Кам'янське Запорізької області. Нікополь – Дніпропетровської, Михайлівка, Козацьке, Львове, Новотягинка, Софіївка Херсонської області та Херсон.

4 травня Росія завдала 10 ракетних та 75 авіаційних ударів по Україні, здійснила 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення та нові руйнування, повідомив Генштаб.

Імовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, попередило командування.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут та Мар'їнку тривають: останні новини з найзапекліших ділянок від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути