середа, 15 червня 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Луганщині: ЗСУ стримують ворога із трьох боків
11

Українські захисники на Луганщині, попри погіршення ситуації, стримують російського ворога одразу із трьох боків.

Воїни боронять Сіверськодонецьк та не дозволяють просунутися окупантам до Лисичанська, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

"Тим не менш, росіяни близько (до Лисичанська. - Gazeta.ua), від чого страждає населення і руйнуються будинки. Окупанти обстріляли споруди поблизу колишньої заводу "Донсода" і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі "Склозаводу". Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті", - написав він.

Наслідки атак російських окупантів на Луганщині
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Наслідки атак російських окупантів на Луганщині
Наслідки атак російських окупантів на Луганщині
Наслідки атак російських окупантів на Луганщині
Наслідки атак російських окупантів на Луганщині

За його словами, в Лисичанську багато поранених цивільних. За останні два дні тільки до лікарень інших регіонів госпіталізували шістьох його жителів. Також двох осіб із Золотого.

Гайдай зазначив, що бої тривають у Сіверськодонецьку, Тошківці та в районі Врубівки.

"У Сіверськодонецьку ворог вкотре поцілив по "Азоту". Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші домівки. 14 будинків зруйновано в Гірському", - додав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіхи ЗСУ: військові відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках

Серйозні пошкодження у навколишніх селах Сіверськодонецька.

"Зруйновані шість будинків в Нирковому, чотири – в Миколаївці, три – у Вікторівці. Авіаудари нанесені по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному. З мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка", - написав він.

Зауважив, що російська армія мала невдалий наступ поблизу Миколаївки та Золотого-3.

З початку повномасштабного вторгнення Росії більшу частину Луганської області захопила російська армія. За офіційними даними, українські військові контролюють тільки 10% регіону.

На всій території Луганщини точаться запеклі бої, а основні сили зосереджені в Сіверськодонецьку. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста. Щодня знищують його й намагаються пробитися ближче до сусіднього Лисичанська.

13 червня Інститут вивчення війни повідомив, що армія РФ витіснила українських захисників із центру Сіверськодонецька.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Луганщині: ЗСУ стримують ворога із трьох боків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути