понеділок, 15 липня 2019 13:07

Бомбила Росія, а заплатить Україна. За зруйноване війною житло дадуть компенсації

Бомбила Росія, а заплатить Україна. За зруйноване війною житло дадуть компенсації
Власникам зруйнованого житла на Донбасі платитимуть компенсації. Фото: Facebook.

Власники житлових будинків і квартир, які були зруйновані внаслідок збройної агресії РФ на сході України, зможуть отримати від держави грошову компенсацію.

Сума виплати потерпілим визначатиметься за показниками вартості спорудження житла у відповідних областях України, при цьому граничний її розмір становитиме 300 тис. грн, повідомляє прес-служба МінТОТ у Facebook.

Органи місцевого самоврядування, військово-цивільні адміністрації будуть обстежувати житло, зруйновані внаслідок збройної агресії РФ, і видаватимуть відповідні акти постраждалим особам.

Для отримання компенсації постраждалі мають подати відповідні заяви та документи до спеціально створених комісій при ОДА, які будуть приймати рішення про надання грошової компенсації.

Кошти для забезпечення грошової компенсації за зруйноване житло будуть передбачені у державному бюджеті України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики відправили чоловіка на мінне поле

У Харкові переселенців із Донбасу виселяють із модульного містечка, який 2015-го побудували за кошти уряду Німеччини. Місцева влада каже, що термін експлуатації тимчасової споруди вичерпано і в ньому небезпечно жити. В містечку переживають пенсіонери та багатодітні сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Бомбила Росія, а заплатить Україна. За зруйноване війною житло дадуть компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути