пʼятниця, 20 жовтня 2017 10:47

Бойовиків для ДНР почали вербувати в соцмережах - Тимчук

Бойовиків для ДНР почали вербувати в соцмережах - Тимчук
Ватажки ОРДЛО заговорили про "призов". Фото: Трибун

Представники командування ОРДЛО намагаються заповнити нестачу бойовиків способом "вільної вербовки".

Наразі організовано короткострокові курси з підготовки сержантського складу для поповнення "армії" ОРДЛО молодшим командним складом. Про це повідомив директор Центру військо-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

"У той же час, керівництво ДНР намагається доукомплектувати кілька "окремих батальйонів" так званої Республіканської гвардії ДНР способом "вільного вербування", використовуючи безпосередньо "військовослужбовців" цих підрозділів. Зокрема, за наказом командування "військовослужбовці" цих "батальйонів" різко активізували активність в соцмережах із закликами "вступати на службу", активно відвідують навчальні заклади та різні установи ДНР, зустрічаючись з колективами і проводячи вербування", - розповів Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що не збирається закривати кордон з ОРДЛО

За словами експерта, в командуванні незаконного "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" знову обговорюється можливість введення "призову" і "строкової служби".

"Головним контраргументом введення "призову" є політичні міркування підсобників ДНР і ЛНР, однак на тлі проблеми, що перманентно загострюється, зростає неукомплектованість підрозділів (дезертирство, непоправні і санітарні втрати)", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, 19 жовтня на Одещині СБУ затримала інтернет-терориста, який поширював антиукраїнську пропаганду.

Зараз ви читаєте новину «Бойовиків для ДНР почали вербувати в соцмережах - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути