пʼятниця, 27 липня 2018 16:32

Бойовики звинуватили баптистів у любові до України

Бойовики звинуватили баптистів у любові до України
Бойовики заборонили баптистів і назвали екстремістською релігійною організацією. Фото depo.ua

Ватажки бойовиків у ЛНР звинуватили баптистів в екстремізмі.

"На окупованій території баптистів назвали "екстремістською релігійною організацією", а їхню діяльність – "деструктивною". Церкву звинуватили в ухиленні від "обов'язкової державної реєстрації" та "проповідуванні ідеї силового захоплення Збройними силами України". Вірянам закидають тісні зв'язки з "представниками українських націоналістичних збройних формувань". Бойовики вважають, що представники організації "піддавали своїх прихожан психологічному впливу із застосуванням психотропних препаратів", - йдеться у повідомленні проросійських найманців.

Навесні 2017 року Росія визнала екстремістською організацією "Свідків Єгови". Автоматично на окупованих територіях Донбасу "Свідки Єгови" також потрапили під заборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Терористи ЛДНР влаштовують полювання на пасторів по всій Україні" - священик

У червні 2014 року у захопленому Слов'янську російські бойовики ДНР закатували чотирьох протестантів. 8 червня терористи "Русской православной армии" приїхали до церкви "Преображення Господнє". Тоді йшло богослужіння з приводу свята Трійці. Бойовики приїхали на автомобілі, який перед тим відібрали у вірянина іншої церкви ("Добрая весть") Геннадія Лисенка. Дияконів Володимира Величка, Віктора Брадарського та двох синів старшого пастора - 30-річного Рувима і 24-річного Альберта Павенків викрали російські найманці.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики звинуватили баптистів у любові до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути