четвер, 23 квітня 2020 21:26

Бойовики застосували заборонену зброю на Донбасі, є поранені

Бойовики застосували заборонену зброю на Донбасі, є поранені
Бойовики 11 разів порушили режим перемир'я. Фото: Reuters

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"Переважна більшість обстрілів зафіксована в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". По позиціях поблизу Новоселівки-2, Авдіївки, Новотроїцького та двічі біля Старогнатівки російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Оборонців Новомихайлівки ворог двічі обстріляв з гранатометів різних систем, поблизу Павлополя противник застосував великокаліберні кулемети, а по захисниках Мар'їнки вів вогонь з мінометів 82-го калібру.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації з міномету калібру 82 мм обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Оріхове. З автоматичних станкових гранатометів окупанти вели вогонь по позиціях наших захисників біля Новозванівки", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #вантаж 200: в мережі опублікували фото ліквідованого бойовика

Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців отримали поранення.

"Українські воїни надали ворогу адекватну відповідь та рішуче припинили його збройну активність", - додали у відомстві.

Родичі полонених у так званих ЛНР і ДНР, які фінансує Росія, вдруге звернулись до Володимира Зеленського та анонсували безстрокову акцію на Банковій.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики застосували заборонену зброю на Донбасі, є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути