неділя, 14 липня 2019 15:46

Бойовики застосували артилерію в районі розведення сил - ОБСЄ

Бойовики застосували артилерію в районі розведення сил - ОБСЄ
На ділянці розведення сил в районі Золотого зафіксували обстріли. Фото: Inpress

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про обстріли на ділянці розведення сил в районі Золотого на Донбасі.

ОБСЄ зафіксувала у зазначеному районі вирви від 122-мм артилерійських снарядів, випущених по житловому району з південного і південно-східного напрямків, де перебувають сепаратисти. Про це повідомляється в звіті Спеціальної моніторингової місії.

"10 липня на ділянці розведення в районі Золотого, на південній околиці населеного пункту Катеринівка (підконтрольний уряду, 64 км на захід від Луганська), БПЛА СММ малого радіусу дії виявив близько 20 вирв, які утворилися, за оцінкою, недавно в результаті розривів 122-мм артилерійських снарядів, випущених з південного і південно-східного напрямків", - йдеться в звіті.

Спостерігачі розповіли, що п'ять з вищевказаних вирвів були приблизно в двох метрах від житлових будинків, а у чотирьох з будівель (два будинки і два сараї) була зруйнована азбестова покрівля, вікна були пошкоджені. БПЛА СММ малого радіусу дії також зафіксував пошкодження ліній електропередачі, зборів, дерев і присадибних ділянок неподалік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ розповіли, як Росія видає сербського бойовика за свого журналіста

Біля автодороги T1306 приблизно в 50 м на південь від залізничного моста за допомогою цього БПЛА також було виявлено 18 вирв, які, за оцінкою, утворилися недавно в результаті розривів 82-мм мінометних мін (визначити напрямок вогню не вдалося), а також ще сім вирв, які, за оцінкою, утворилися недавно в результаті розривів 122-мм артилерійських снарядів, випущених з південного і південно-східного напрямків.

Бойовики вкотре обстріляли житлові квартали прифронтової Мар'їнки на Донеччині. Постраждалих не виявили. Спостережна група української сторони СЦКК виявили пошкодження у щонайменше чотирьох будинках.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики застосували артилерію в районі розведення сил - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути