четвер, 03 серпня 2017 07:19

Бойовики використовують важке озброєння: за добу зафіксовано 30 обстрілів

Бойовики використовують важке озброєння: за добу зафіксовано 30 обстрілів
Бойовики 30 разів порушили перемир'я. Двічі ворог застосовував артилерію калібру 122 міліметри, 7 разів - міномети. Фото - glavcom

У зоні АТО продовжує зберігатися напружена ситуація.

Бойовики 30 разів порушили перемир'я. Двічі ворог застосовував артилерію калібру 122 міліметри, 7 разів - міномети.

Сили АТО 18 разів, швидким і точним вогнем у відповідь, припиняли обстріли противника. Внаслідок бойових дій втрат серед українських військових немає.

Зокрема ввечері, на маріупольському напрямку, ворог двічі бив з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів та озброєння БТР по українських опорних пунктах у Водяному. А близько 23 години до обстрілів долучилась і 122 міліметрова артилерія противника. Майже у цей же час бойовики застосовували артилерію калібру 122 міліметри і в районі Лебединського. Крім того цієї ночі стрілецька зброя противника працювала поблизу Широкиного та Павлополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували найсвіжішу карту боїв за Донбас

На донецькому напрямку епіцентром вогневого протистояння і далі залишається Авдіївка. З 18 години і до опівночі, з декількох напрямків, бандити 6 разів били з гранатометів і стрілецької зброї по південних околицях міста. У відповідь сили АТО також відкривали щільний вогонь.

На луганському напрямку під мінометний вогонь противника потрапили наші опорні пункти у Кримському, Троїцькому та Катеринівці. А з гранатометів злочинці били по Новоолександрівці та Новозванівці. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Варто додати, що черговим фактом ескалації конфлікту з боку бойовиків став вчорашній обстріл будинків мирних мешканців Водяного. Тут, близько 22 години, окупанти випустили щонайменше 6 мін калібру 120 міліметрів.

Добу напередодні зафіксовано 34 обстріли бойовиками позицій сил АТО. 10 разів ворог застосовував міномети, 5 – озброєння БМП, 13 разів бив з гранатометів. Внаслідок бойових дій один військовий загинув, ще один отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики використовують важке озброєння: за добу зафіксовано 30 обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути