понеділок, 12 серпня 2019 14:07

Бойовики стягують військову техніку до лінії розмежування

Бойовики стягують військову техніку до лінії розмежування
На території ЛНР буцімто проводять військові навчання. Фото: kor.ill.in.ua

Минулого тижня терористична ЛНР активно проводила військові навчання окремих підрозділів так званого 2-го АК "народної міліції ЛНР".

Таку інформацію оприлюднив співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Батальйонно-тактичні навчання терористів відбуваються на полігонах в районі села Бугаївка і населеного пункта Круглик. Свого часу аналітичний відділ ГІ "Права справа" повідомляв, що 2015-го поблизу села Бугаївка було створено навчальний військовий центр бойовиків. Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998)", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка за російські гроші публікувала антиукраїнську пропаганду

Також зафіксували передислокацію людей і техніки бойовиків із Луганська до района проведення навчань. Туди ж переїхала й важка бронетехніка з тилових районів ЛНР.

"7 серпня, на основі доступних СММ даних повітряного спостереження, виявили 21 танк і 1 зенітний ракетний комплекс за 37 км від Луганська у Бугаївці. Та 21 танк на полігоні біля Круглика", – йдеться у звіті.

За Мінськими угодами, всю техніку бойовиків, яку задіяли в навчаннях, мали відвезти від лінії зіткнення.

Росіяни готуються захопити Станицю Луганську, накопичують сили біля кордону з населеним пунктом. Бойовики не залишили позиції на висоті гора Князя Ігоря, це дозволяє їм контролювати місцевість, сказав військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Сам міст контролюють бойовики ЛНР, їхній ватажок Леонід Пасічник наголосив, що дії української влади з відновлення мосту вважатимуться актом агресії. Додав, що міст належить окупантам.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики стягують військову техніку до лінії розмежування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути