неділя, 09 червня 2019 20:54

Бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню

Бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню
Бойовики 14 разів обстріляли українські позиції. Фото: Depo

На Донбасі бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню. Від початку доби зафіксовано вже 14 обстрілів українських позицій.

Окупанти застосували заборонені мінськими угодами 122-мм артилерійські системи, міномети калібру 120-мм і 82-мм, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил в Facebook.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив вісім обстрілів позицій Об'єднаних сил, з них: тричі в районі села Водяне, з напрямку Азову та Веселого – з 122 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм та 82 мм; Павлопіль, з напрямку населеного пункту Українське – зі станкового протитанкового гранатомету та крупнокаліберного кулемету; поблизу Верхньоторецького, зі сторони населеного пункту Михайлівка – зі 120 мм мінометів; в районі населеного пункту Талаківка - з крупнокаліберних кулеметів; двічі обстріляли Гнутове, зі сторони Азову та Верхньоширокиного – зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - це модно: Ангола купила новітні ЗРК

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив шість обстрілів позицій Об'єднаних сил: двічі поблизу населеного пункту Новолуганське, з напрямку Доломітного - з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї; два рази Новоолександрівку, з напрямку населеного пункту Калинове та Калинове-Борщувате – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, автоматичних гранатометів та крупнокаліберних кулеметів; двічі Зайцеве, з напрямку Гольміського та Зайцевого – з автоматичних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна зможе відбити російське вторгнення лише протикорабельними комплексами. Для цього їх треба поставити вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути