Ексклюзиви
середа, 15 липня 2020 15:02

Бойовики повернули тіло загиблого українського воїна

Бойовики повернули тіло загиблого українського воїна
Бойовики повернули тіло загиблого українського військового. Фото: pixabay.com

Проросійські бойовики повернули з тимчасово окупованої території тіло військовослужбовця Збройних сил України, який загинув 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве.

Як повідомляє прессцентр операції Об'єднаних сил, наразі триває підготовка до транспортування тіла воїна до місця поховання та проведення ритуалу вшанування полеглого українського Героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі відреагували на вбивство медика на Донбасі

Україна закликала держави - учасниці ОБСЄ відреагувати на вбивство російськими окупантами українського військового медика під час евакуаційної операції на Донбасі.

Убивство має всі ознаки воєнного злочину, заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

13 липня бойовики обстріляли групу українських військовослужбовців, які намагалися провести евакуацію тіла побратима, що підірвався на вибуховому пристрої в районі Зайцевого. Попри домовленості з ворожою стороною та гарантії безпеки, терористи обстріляли групу. В результаті загинув військовий медик, ще 2 військовослужбовців постраждали. Одного пораненого забрати з поля бою не вдалося, про його долю нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики повернули тіло загиблого українського воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути