Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2017 10:56

Бойовики пообіцяли захистити українського пілота

Бойовики пообіцяли захистити українського пілота
Акопова захистять бойовики ДНР і ЛНР. Фото twitter.com

Терористи ДНР і ЛНР готові не лише надати громадянство льотчику-герою Олександру Акопову, а й всіляко його підтримувати. Бойовики думають, що пілоту загрожує небезпека на території України.

Про це повідомляє інформаціа агенція "РИА Новости".

Представники бойовиків у Тристоронній контактній групі Денис Пушилін і Владислав Дейнего встали на захист льотчика.

"Ми без жодних сумнівів готові надати Олександру Акопову підтримку, громадянство ДНР і всіляке сприяння. Я думаю, і Росія не відвернеться від нього. Професіонали своєї справи потрібні скрізь. Тим більше, якщо вони поза політикою і зосереджені на виконанні своєї справи", – підкреслив Денис Пушилін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережу потрапило відео з авіалайнера, який посадив український пілот

За його словами, галас, який виник навколо пілота Акопова, – ще один показник націоналістичного характеру сучасної України.

"Льотчик, який врятував життя сотень людей, піддається гонінням і образам. У цих умовах ми з радістю підтримаємо його, якщо це буде потрібно", – додав терорист.

Літак, яким керував українець Олександр Акопов, серйозно постраждав від граду під час вильоту з міжнародного аеропорту в Стамбулі. Українець в екстремальних умовах посадив цей літак і фактично врятував життя 127 пасажирів.

Згодом президент України Петро Порошенко повідомив, що нагородив льотчика Олександра Акопова нагородою "За мужність" за те, що той врятував пасажирів судна під час негоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український пілот пояснив ситуацію з Лавровим на аватарці

Але у мережі розгорівся скандал - пілота-героя звинуватили у любові до "русского мира". Справа в тому, що в мережі знайшли сторінку Акопова, де на основній світлині його зображено у колажі з фото міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Російське міністерство закордонних справ запросило в Росію українського пілота Олександра Акопова, який зумів у Стамбулі посадити пошкоджений градом літак.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики пообіцяли захистити українського пілота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути