Ексклюзиви
вівторок, 09 березня 2021 08:08

Бойовики обстрілюють ЗСУ з мінометів і гранатометів та мінують території

Бойовики обстрілюють ЗСУ з мінометів і гранатометів та  мінують території
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 8 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Поблизу Луганського загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета дистанційно замінували території мінами ПОМ-2. Неподалік Водяного, що на Приазов'ї, та селища Піски окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поруч з Опитним - з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а у передмісті Золотого-4 – ще й зі стрілецької зброї. В районі селища Лебединське противник обстрілював наші позиції зі станкового протитанкового гранатомета, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі раптово померла розвідниця ЗСУ

"На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських воїнів немає", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби, 9 березня, було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Поблизу Красногорівки противник використав міномет 82-го калібру, а неподалік Пісків збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

На провокаційні дії противника наші воїни реагували вогнем у відповідь.

У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків в Україні не залишиться варіантів, крім як відкривати вогонь. Глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук поклав всю відповідальність за порушення мирних домовленостей на незаконні збройні угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстрілюють ЗСУ з мінометів і гранатометів та мінують території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути