субота, 18 травня 2019 19:17

Бойовики обстріляли житлові будинки на Донбасі

Бойовики обстріляли житлові будинки на Донбасі
Бойовики з мінометів обстріляли житлові квартали в Золотому-1. Фото: Facebook

На Донбасі бойовики обстріляли житлові будинки в Золотому-1 Луганської області.

Обстріл вели з артилерійських систем калібру 122 мм. Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, яка 17 травня провела фотофіксацію за фактом обстрілу, передає прес-служба ООС в Facebook.

"Встановлено, що близько сьомої ранку збройними формуваннями РФ у напрямку Первомайська здійснено обстріл населеного пункту Золоте-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм", - йдеться в повідомленні.

Так, по вулиці Лесі Українки від попадання в будинок і розриву артилерійського снаряда калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджені стеля, санітарні прибудови, коридор і кухня, вікна в спальні.

"Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі", - наголосили у відомстві.

Під час обстрілу було пошкоджено і сусідні будинки, де було зафіксовано вибиті шибки у вікнах житлових і господарських будівлях, ще в одному будинку по вулиці Чайковського пошкоджено вікна в теплиці і альтанці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кого прихильні мешканці окупованих територій: результати опитування

Також на місці обстрілу за третьою адресою зафіксовано шість воронок від попадання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 800 метрів від житлових будинків населеного пункту Золоте-4.

На Донбасі бойовики сім разів порушили режим припинення вогню. Троє українських військових отримали поранення. Збройні формування Російської Федерації застосували артилерійські системи калібру 152 і 122 мм, міномети калібрів 120 і 82 мм та інше озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли житлові будинки на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути