субота, 11 грудня 2021 09:50

Бойовики обстріляли українських військових із забороненого озброєння

Бойовики обстріляли українських військових із забороненого озброєння
Бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню. Фото: УП

На Донбасі за минулу добу, 10 грудня, російсько-окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"Поблизу населеного пункту Піщане, що на Луганщині, ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. В напрямку Новотошківського окупанти здійснили обстріл з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. В бік Попасної російські найманці обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Біля Майорська ворожі війська застосували станкові протитанкові гранатомети.

В районі Південного окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Новоолександівки ворог здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблому під Іловайськом полковнику присвоїли Героя України

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок дій ворога немає.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли", - додали у відомстві.

На Донбасі вже встановили близько 200 так званих "в'язниць" бойовиків. Через ці місця пройшло понад 3,5 тисячі людей. Більшість їх піддавалися тортурам та інших форм жорстокого і нелюдського поведінки.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли українських військових із забороненого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути