середа, 20 липня 2016 08:32

Бойовики накрили з артилерії Широкине

Бойовики накрили з артилерії Широкине
Фото: nbnews.com.ua

Противник за минулу добу 54 рази відкривав вогонь по бійцях АТО. Після опівночі обстріли продовжилися.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Олег Сушинський.

"На маріупольському напрямку із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії ворог випустив 12 снарядів по наших опорних пунктах у Широкиному. Крім цього там застосував 82-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. По українських воїнах у Талаківці противник бив із 120 та 82-мм мінометів. Під мінометні обстріли також потрапили наші захисники у Красногорівці, Гнутовому та Водяному. Із інших видів стрілецької зброї – у Мар'їнці, Славному, Старогнатівці та Новогригорівці.

На донецькому напрямку найгарячішим населеним пунктом залишається Авдіївка. Тут ворог задіяв проти наших військ 120 та 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також зі 120-мм мінометів обстріляний Майорськ, а з мінометів калібру 82 мм – шахту Бутівку, Опитне та Зайцеве.

На Луганщині із 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти стріляли по Станиці Луганській. Зенітні установки були застосовані під Новозванівкою, а БМП – під Новоолександрівкою", - розповів Сушинський.

За його словами, із опівночі й до ранку бойовики вже 19 разів відкривали вогонь.

"На донецькому напрямку під вогонь зі 122-мм артилерії потрапили наші укріплення в Авдіївці, Кодемі, Семигір'ї та Кам'янці. Міномети калібру 120 мм ворог застосував у Новгородському, Дачі та Авдіївці. На маріупольському напрямку зі 120 та 82-мм мінометів вогонь вівся по наших бійцях у Красногорівці. Із гранатометів та стрілецької зброї - у Старогнатівці. Також стрілецьку зброю окупанти застосували під Новотроїцьким. На Луганщині з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську", - сказав речник штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Координатору ОБСЄ не дозволили зустрітися із заручниками - Геращенко

Нагадаємо, напередодні секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив про можливе оголошення воєнного стану у країні через посилення обстрілів на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики накрили з артилерії Широкине». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути