середа, 20 липня 2016 00:10

Координатору ОБСЄ не дозволили зустрітися із заручниками - Геращенко

Координатору ОБСЄ не дозволили зустрітися із заручниками - Геращенко
Фото: Уніан

Геращенко: окупанти не дозволили координатору ОБСЄ зустрітися із заручниками.

У місії ОБСЄ говорять про агресію з боку бойовиків до незалежних спостерігачів. Про це повідомила Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

"Ми бачимо серйозне загострення ситуації на фронті, збільшення протягом травня-червня кількості обстрілів. Бачимо збільшення, і публічно про це говорить сама місія ОБСЄ, агресії проти незалежних спостерігачів, які мають фіксувати факти порушення. І ми бачимо комплексне небажання другої сторони виконувати Мінські угоди", - зазначила вона.

Геращенко розповіла, що координатор ОБСЄ у гуманітарній підгрупі відвідав окуповані території. Проте йому не дозволили зустрітися із заручниками. Цьому немає пояснення.

Українські тюрми відкритті для гуманітарних місій, для того, щоб можна було пересвідчитися в яких умовах там утримуються ті, хто порушили законодавство. Тюрми на окупованих територіях, так само як і тюрми в Російській Федерації, де утримують наших політв'язнів, залишаються закритими для Міжнародного червоного хреста, ОБСЄ.

Раніше представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила, що бойовики відмовилися від пропозиції української сторони щодо обміну полоненими за схемою 25 на 50.

Зараз ви читаєте новину «Координатору ОБСЄ не дозволили зустрітися із заручниками - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути