середа, 10 жовтня 2018 10:38

Бойовики на Донбасі воюють по-новому

Бойовики на Донбасі воюють по-новому
Терористи на Донбасі тепер майже не використовують снайперів та БЛА. Перейшли донових методів ведення війни. Фото: УНІАН

Через втрати на Донбасі та погану погоду бойовики застосували нову тактику.

Тепер майже не працюють снайпери та не використовують безпілотні літальні апарати для розвідки, повідомив голова Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

"Після нещодавнього знищення кількох снайперів окупантів противник почав застосовувати снайперські озброєння виключно за підтримки чергових або додаткових вогневих засобів (в основному - великокаліберні кулемети або 82-мм міномети). Також окупанти посилили спостереження за переднім краєм ОС і нейтральною смугою з метою виявлення початку активізації українських військ на тій чи іншій ділянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки мінометних обстрілів та поранені – завершилась доба на передовій

У зв'язку з погіршенням погодних умов противник був змушений скоротити інтенсивність ведення повітряної розвідки бойових порядків Об'єднаних сил із застосуванням БПЛА. У період з 2 по 8 жовтня зафіксовано 4 розвідувальних польоти БПЛА з заходом до оперативно-тактичної глибини оборони Об'єднаних сил. Разом із тим відзначається активізація діяльності ДРГ і снайперських груп противника по всій лінії зіткнення", - написав Тимчук.

Минулої доби бойовики 14 разів відкривали вогонь із забороненого озброєння. Під обстрілами загинув один український воїн, 2 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі воюють по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути