Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2016 08:29

Бойовики ігнорують Мінські домовленості: 25 обстрілів за добу

Бойовики ігнорують Мінські домовленості: 25 обстрілів за добу
Фото: telegraf.com.ua

Бойовики протягом минулої доби відкривали вогонь по всій лінії розмежування. Загалом зафіксовано 25 обстрілів.

Про це розповіла речник штабу АТО Іван Арєф'єв.

"Під час останнього засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, 26 серпня, були досягнуті домовленості дотримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування. Це рішення, у першу чергу, було прийняте для забезпечення спокійного та мирного початку навчального року в школах Донецької та Луганської областей. Але за 31 серпня було зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші на Донецькому напрямку, 10 - на Маріупольському та 1 - на Луганському.

На Донецькому напрямку ворог вів вогонь зі 120-мм мінометів по позиціях українських військ в Авдіївці. Окрім того, місто обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По позиції у Верхньоторецькому - зі стрілецької зброї. По Зайцевому бойовики били з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів. Також зафіксовано снайперську активність.

На Маріупольскому напрямку терористи застосували стрілецьку зброю у Мар'їнці, Новотроїцькому, Старогнатівці та Богданівці. Також по Старогнатівці бойовики били з мінометів 82-го калібру, а по Павлополю – із автоматичних станкових гранатометів. У Широкиному бойовики застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також активізувався снайпер.

На Луганському напрямку супротивник вів вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській", - сказав Арєф'єв.

За його словами, після опівночі обстрілів не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляли мирне Щастя (ВІДЕО)

Нагадаємо, з опівночі 31 серпня, згідно з Мінськими домовленостями, на Донбасі діє режим тиші. Українські військові вогонь не відкривають. За словами командира 25-го мотопіхотного батальйону "Київська Русь" Євгена Лаврова, обмеження на відкриття вогню зв'язує руки бійцям АТО.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики ігнорують Мінські домовленості: 25 обстрілів за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути