середа, 14 липня 2021 08:31

Бойовики гатять з артилерії по цивільних, у ЗСУ втрати

Бойовики гатять з артилерії по цивільних, у ЗСУ втрати
Наслідки обстрілів у Тарамчуку. Фото: facebook.com/pressjfo.news

13 липня російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Один воїн загинув.

"Ще п'ятеро військових отримали поранення, один - бойове травмування. Їх доправили до лікарні. Стан здоров'я одного з поранених - важкий, інших - задовільний", - повідомили в ООС.

Учора бойовики стріляли з автоматичних станкових та протитанкових станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів 82-го та 120-го калібрів, артилерії калібру 122 мм та 152 мм, стрілецької зброї. Під приціл потрапили українські позиції неподалік Водяного, Південного, Павлополя, Широкиного, Луганського Донецької області та Троїцького, Причепилівки Луганської.

У селі Тарамчук Мар'їнського району Донеччини бойовики, окрім українських позицій, обстріляли будинки людей з артилерії калібру 122 мм. Також військові ООС зафіксували два прольоти ворожих безпілотників з перетином лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі стягують танки і гаубиці - ОБСЄ

Сьогодні зранку неподалік Луганського противник накрив позиції ООС з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Один військовий отримав поранення. Зараз в лікарні, його стан задовільний.

13 липня 2021 року з 07:40 до 08:25 найманці зі сторони окупованого населеного пункту Сигнальне здійснили прицільний обстріл населеного пункту Тарамчук, застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм. Всього окупанти випустили понад 30 снарядів. Пошкодили цивільні будинки та трансформаторну підстанцію. Це призвело до знеструмлення вулиць Яблуневої та Широкої.

Ніхто з цивільних мешканців не постраждав. Українська сторона СЦКК заявила, що окупанти свідомо займаються провокаціями.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики гатять з артилерії по цивільних, у ЗСУ втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути