понеділок, 03 червня 2019 11:57

Бойовики ДНР не будуть випускати дітей із українськими документами

Бойовики ДНР не будуть випускати дітей із українськими документами
Дітей з українським свідоцтвом про народження бойовики не пропускатимуть на мирну територію України. ФОТО: zpravy.aktualne.cz

Бойовики на блокспостах Донецької області припинять пропускати через лінії розмежування неповнолітніх із українськими документами.

"Сказали, що у дітей повинні бути"документи", видані так званою владою ДНР — свідоцтва про народження або паспорта. Або ж потрібно, щоб документи, видані дітям українською владою, супроводжувалися нотаріально завіреним перекладом на російську мову", — розповіли жителі Донецької області виданню Факти.

Через нововведення попит на послуги нотаріусів зріс у декілька разів. Черги до них розписані на місяць наперед.

"Користуючись такою затребуваністю, нотаріуси підняли ціну: якщо раніше перекласти й завірити один документ, наприклад, свідоцтво про народження коштувало було приблизно 150-200 рублів, то тепер може коштувати від 400 до 900 рублів. Жодних "офіційних" розпоряджень на цю тему ми ніде не знайшли", — скаржаться донеччани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорти РФ першочергово отримують ті, кому вже нічого втрачати - Тимчук

Росіяни уповільнили процес отримання паспортів жителями ДНР і ЛНР. Як виявилося, бланки "роспаспортів" не завозили, а для їхнього отримання необхідно зібрати пакет документів, серед яких той самий паспорт.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики ДНР не будуть випускати дітей із українськими документами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути