пʼятниця, 31 січня 2020 07:59

Бойовик "Соболь" поїхав на Росію "вантажем 200"
4

На Донбасі стало на одного бойовика менше
Фото: Necro Mancer
На Донбасі стало на одного бойовика менше
На Донбасі стало на одного бойовика менше
На Донбасі стало на одного бойовика менше

В ОРДЛО ліквідували 36-річного російського найманця з Балашихи Василя Соболєва на прізвисько "Соболь". Бойовика вбили ще 24 січня, але обставини загибелі поки не відомі.

"Соболєв Василь Ігорович" Соболь "(Балашиха, 17.04.1984) став "вантажем 200" 24.01.2020 (обставини вимагають уточнення)", - повідомив блогер Necro Mancer у себе в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Згодні займатися сексом з чоловіками, жінками" - особливості проституції в ДНР

Також він опублікував скріншоти публікацій близьких найманця, які підтверджують його смерть і публікацію про те, що його розшукують російські правоохоронці. Ймовірно, через розшуку в РФ він відправився на територію України і вступив до лав терористів.

19 січня ізраїльське видання The Times of Israel опублікувало інтерв'ю з президентом Володимиром Зеленським. У ньому він сказав, що "кількість обстрілів значно скорочується", хоча тенденції до зменшення вогню в зоні ООС не спостерігається.

Це твердження не є правдивим, дослідили журналісти-розслідувачі ресурсу Bihus.info. Вони проаналізували щоденні звіти ОБСЄ за січень 2020 року. За ними зменшення вогню не спостерігається.

Так протягом двох тижнів напередодні інтерв'ю Зеленського у звітах переважала інформація про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з січнем 2019-го.

Наприклад, 17 січня зафіксували 690 вибухів, в той час, як 17 січня торік у їх було 280, тобто, майже втричі менше. 16 січня - 280 вибухів проти 140 цього ж дня у 2019-у.

Загалом за два тижні, що передували інтерв'ю Зеленського, місія ОБСЄ опублікувала 13 звітів про кількість порушень режиму припинення вогню у Донецькій та Луганській областях.

З них у чотирьох ідеться про збільшення показника порушень режиму одночасно в обох областях і лише у двох – про зменшення таких показників.

Схожу тенденцію підтверджує аналіз за три попередні місяці. У семи звітах місія відзначила одночасне збільшення кількості обстрілів в обох областях проти трьох звітів – про одночасне зменшення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик "Соболь" поїхав на Росію "вантажем 200"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути