четвер, 11 травня 2017 18:29

Бойовик розповів, хто насправді керує ДНР

Бойовик розповів, хто насправді керує ДНР
Бойовики стверджують, що усім у ДНР заправляє "сірий кардинал" Сурков

Невизнаними ЛНР і ДНР керує "сірий кардинал" Кремля Владислав Сурков.

Про це агентству Reuters розповів екс-голова апарату народної ради ДНР Олексій Александров.

"Сурков контролює ситуацію через довірених осіб, які постійно доповідають йому поточні дані про події на Донбасі. Вони не називали нікому в Донецьку своїх справжніх імен, тільки позивні.

Будь-який дзвінок з Москви розцінювався як дзвінок з канцелярії самого Господа Бога і не обговорювався. До виконання приймався негайно. Після усної вказівки Суркова Олександр Бородай та Ігор Стрєлков передали "повноваження" Олександру Захарченку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Луганська терміново приїхав Сурков

Спочатку ми були наївними. Думали, що дядьки в Москві просто не розуміють, що тут відбувається, коли нас, місцевих, гнобили московські товариші. Але ось через два-три роки, а я останній раз спілкувався із Сурковим у листопаді 2016 року, зрозумів, що всі все розуміли. Просто хотіли, щоб ми заткнулися", - розповів Александров.

Додав, що Сурков змусив відмовитися від посад багатьох зачинателів війни на Донбасі. Погрожував їм смертю та ув'язненням.

Раніше колишній голова апарату так званої народної ради ДНР Олексій Александров уже розповідав, що керівництво ДНР виконувало накази помічника президента Росії Суркова і самого Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик розповів, хто насправді керує ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути