Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2017 13:26

Бойовик ЛНР "кидав" луганчан на оформленні українських пенсій

Бойовик ЛНР "кидав" луганчан на оформленні українських пенсій
Прибуток зловмисників склав близько півмільйона гривень. Фото: censor.net

Співробітники СБУ викрили схему фінансування терористів з псевдореспубліки ЛНР.

Прокуратура розкрила схему отримання коштів представниками ЛНР по нарахуванню пенсій громадянами з тимчасово окупованих територій. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Оперативники СБ України встановили, що протиправну схему організував учасник одного з незаконних збройних формувань ЛНР. Він привернув до реалізації сім'ю переселенців з Луганська, кур'єра-перевізника і ще кількох людей. Зловмисник підшукував на Луганщині людей пенсійного віку, пропонував оформляти і отримувати в Харкові українські пенсії за його посередництвом ", - сказано в повідомленні.

В СБУ повідомили, що співробітники спецслужби задокументували, як після зняття грошей з карток кур'єр переправляв їх у ЛНР організатору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці перекидають сили та підтягують техніку в обхід ОБСЄ

"Учасник угруповання потім віддавав частину суми пенсіонерам, а решту грошей забирав собі і роздавав спільникам. Прибуток зловмисників склав близько півмільйона гривень", - повідомили у відомстві.

Спецслужба провели ряд обшуків в Харкові і Попасній Луганської області в автомобілях і будинках учасників схеми.

Під час обшуку правоохоронці вилучили понад шістдесят банківських карток, переселенські довідки і копії паспортів громадян, які проживають на неконтрольованих територіях.

Також у зловмисників вилучили понад сто тисяч гривень і "чорну бухгалтерію", яка підтверджує проведення операції. Тривають слідчі дії та перевіряється інформація про участь в схемі чиновників державних соціальних установ.

Нагадаємо, начальник однієї з колоній Київщини підробив документи для оформлення соцвиплат одному з "чиновників" терористичної ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик ЛНР "кидав" луганчан на оформленні українських пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути