пʼятниця, 13 жовтня 2017 10:12

Російські найманці перекидають сили та підтягують техніку в обхід ОБСЄ

Російські найманці перекидають сили та підтягують техніку в обхід ОБСЄ
Окупаційні війська проводять активне розмінування окремих ділянок місцевості зі свого боку у районі Золотого. Фото: Корреспондент.net

Бойовики ведуть активну ротацію сил, укріплюють свої позиції та відновлюють інженерні комунікації.

В районі Докучаєвська бойовики ведуть роботу з інженерного дообладнання своїх позицій. Про це повідомив керівник центру Військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук в Facebook.

"В районі Старої колонії зафіксували екскаватор, а також іншу інженерну техніку (бульдозер і ПЗМ) - на північній околиці міста. За попередніми даними, ця інженерна техніка буде перекинута на Ясну для проведення інженерних робіт в районі промзони на північно-західній околиці даного пункту", - написав Тимчук.

За словами експерта, у приморському напрямку на північ від Безіменного (на вітряки) фіксуються нові артилерійські позиції окупантів - 4-х гарматна батарея 122-мм гармат-гаубиць типу Д-30. Крім того, відзначено рух вантажного транспорту. А також замасковані і розосереджені 4 одиниці 122-мм САУ типу 2С1 "Гвоздика", на схід від Заїченко.

"Окупанти перекидають на північ від Ясинуватої бронетехніку, на північ від Зорьки фіксувалася перекидання 4-х одиниць БМП-2 і 1 МТ-ЛБ. На північ від 103-го кварталу вночі фіксувалася перекидання танків противника. Очевидно, проходить ротація або посилення окупантів на ділянці Крута Балка - Василівка - Червоний Партизан", - розповів він.

Експерт зауважив, що згідно з наказом командування, окупанти проводять "фільтраційні заходи", які включають в себе недопуск спостерігачів ОБСЄ в "певні райони". Зокрема, це відбувається на приморському напрямку в зоні відповідальності "9-го омсп мп 1-го АК ДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська шпигунка працювала в секретному відділі Нацгвардії

"За даними групи ІС, ці дії пов'язані з масовою передислокацією (зміною позицій) артилерійських засобів противника, розміщених на даному напрямку", - написав Тимчук.

Крім того, окупаційні війська проводять активне розмінування окремих ділянок місцевості зі свого боку у районі Золотого.

"Передбачається все-таки відкриття автомобільного та пішохідного переходу на даній ділянці. Одночасно в районі Веселої Гори і Довгого окупанти, навпаки, таємно мінують місцевість і виставляють мінно-вибухові загородження.", - наголосив він.

Нагадаємо, українські військові знищили шістьох сепаратистів - Тимчук

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці перекидають сили та підтягують техніку в обхід ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути