понеділок, 02 вересня 2019 17:53

Бійці 53-ї бригади гідно відреагували на нічний обстріл окупантів

Бійці 53-ї бригади гідно відреагували на нічний обстріл окупантів
Ворог відкривав вогонь у бік українських позицій із крупнокаліберного стрілецького озброєння, АГС та СПГ. Фото: скрін з відео

У ніч на 31 серпня ворог обстріляв позиції українських підрозділів неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Майорське". І отримав відповідь.

Незадовго до обстрілу командир опорника Юрій отримав інформацію із перехопленого радіообміну окупантів. У ній йшлося про підготовку провокацій у районі відповідальності його підрозділу. Про це повідомляє прес-служба 53-ї бригади.

"Ворог планував протягом ночі обстрілювати наших бійців, чим сподівався відволікти від їхньої диверсійно-розвідувальної групи, – каже командир. – Група планувала проникнути вглиб наших позицій і взяти "язика", бажано офіцера Збройних сил".

Після закриття КПВВ і настання темряви ворог відкрив вогонь у напрямку українських позицій із крупнокаліберного стрілецького озброєння, АГС і СПГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ спіймали на співпраці з бойовиками ЛНР

"Ми дали адекватну відповідь. Зав'язався інтенсивний бій. Наші спостережники помітили через тепловізор рух у лісосмузі. Кілька наших вогневих точок перенесли вогонь у напрямку лісосмуги, чим змусили ворога відмовитися від планів і залишити "сіру зону". Під час бою жоден український військовий не постраждав. Втрати ворога наразі уточнюються".

Бійці, які служать на опорониках, кажуть, що ворог намагається спровокувати українську сторону закрити КПВВ через обстріли. І назвати винною за це Україну. Такими діями російські окупанти продовжують підбурювати місцеве населення проти українських військових.

2 вересня українська сторона почала демонтувати останнє укріплення зі свого боку біля мосту в Станиці Луганській. І готова до початку робіт безпосередньо на зруйнованій ділянці мосту. Натомість бойовики не тільки не розбирають свої, а й укріплюють те, що є.

Зараз ви читаєте новину «Бійці 53-ї бригади гідно відреагували на нічний обстріл окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути