вівторок, 06 червня 2017 10:06

"Бог забрав до себе, в особисту охорону" - трагічно загинув 25-річний Народний герой України

  Микола Силін у 2014 році командував взводом, що брав участь у найдовшому рейді війського формування у військовій історії світу
Микола Силін у 2014 році командував взводом, що брав участь у найдовшому рейді війського формування у військовій історії світу

4 червня у місті Корець Рівненської області на мотоциклі розбився 25-річний десантник Микола Силін.

"На його мотоцикл вилетів джип. Микола приїхав до нас на Рівненський полігон знайомитись із курсантами, які мали відбути до його батальйону. Високий, красивий, серйозний, справжній десантник. Втрачати таких зразкових українських хлопців особливо важко, тому що незрозуміло чому й за що. Бог забрав до себе, в особисту охорону", - написала у Facebook інструкторка 199-го Навчального центру ВДВ Маруся Звіробій.

Від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22-річного сержанта застрелив ворожий снайпер

Микола нагороджений орденом "Народний герой України". Родом із села Копитів Корецького району. Служив капітаном у 13-му батальйоні 95-ї бригади. 2013 року закінчив Національну академію сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

На війні був з 2014-го. Учасник боїв у районі Слов'янська, Степанівки, Тельманового (нині Бойківське. - Gazeta.ua), рейду 95-ї бригади до тилу противника. Один з героїв фільму "Рейд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 22-річчя не дожив три тижні - у зоні АТО загинув морський піхотинець

"95-та бригада на початку серпня стала частиною військової історії. Вона прорвала лінію оборони терористів. Здійснила марш до Маріуполя. Повернулася вздовж кордону. Знищила кілька російських артилерійських батальйонів, розташованих на українському боці кордону, забрала їхню зброю і обладнання. Російські танки проїхали аж до Луганська і повернулися до Слов'янська. І це - найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу. Це неймовірна робота. На жаль, це сталося за два тижні до російського наступу", - розповідав у інтерв'ю ТСН американський військовий експерт Філіп Карбер.

"Загинув один з кращих молодих офіцерів, кого я знав — Микола Силін. Вічна пам'ять. Героям слава!", - написав у Facebook Роман Зварич.

Протягом травня 2017-го Україна втратила 35 військовослужбовців. Публікуємо поіменний список полеглих у травні захисників України.

Зараз ви читаєте новину «"Бог забрав до себе, в особисту охорону" - трагічно загинув 25-річний Народний герой України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути