середа, 06 грудня 2017 08:57

Бойовики засипали мінами позиції ЗСУ під Авдіївкою

Бойовики засипали мінами позиції ЗСУ під Авдіївкою
Фото: ukr.media

На Донбасі за минулу добу зафіксували 24 ворожих обстріли. Втрат серед українських військових нема.

Про це повідомив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

"Луганський напрямок і надалі залишається найгарячішим. Тут окупанти не припиняють провокувати сили АТО на Світлодарській дузі. Зокрема, із мінометів різних калібрів вели вогонь біля Луганського, Новолуганського, Травневого. З гранатометів - поблизу Світлодарська. Із 82- та 120-міліметрових мінометів противник вів вогонь поблизу Зайцевого, Новозванівки. Із піхотного озброєння турбували наших захисників неподалік Кримського, Новотошківського і Лобачевого.

На Донецькому напрямку ворог декілька разів із мінометів та гранатометів на Приазов'ї обстріляв оборонців Водяного, а зі стрілецької зброї – підступи до Старогнатівки. У передмісті Авдіївки та Опитного російські найманці порушували перемир'я з мінометів та гранатометів, випустивши понад півсотні мін. А у районі Богданівки ворог застосував озброєння БМП та гранатомети", - розповів Лабай.

Із опівночі зафіксовано 5 обстрілів. Поблизу Старогнатівки та Широкиного бойовики випустили понад 30 мін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українській армії уп'ятеро зменшилися небойові втрати - Полторак

Прокуратура Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал) у Нідерландах зафіксувала понад 1,2 тис. фактів скоєння злочинів на Донбасі.

За даними трибуналу, під час конфлікту загинули близько 10 225 людей, поранені - 24 541. Зокрема, у період із квітня 2014-го по серпень 2017 року на Донбасі вбили близько 2505 цивільних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики засипали мінами позиції ЗСУ під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути