понеділок, 19 червня 2017 07:01

Бойовики за добу 47 разів обстріляли сили АТО, є поранені

Бойовики за добу 47 разів обстріляли сили АТО, є поранені
Бойовики за добу 47 разів обстріляли сили АТО, є поранені Фото: rbc.ua

За минулу добу бойовики 47 разів відкривали вогонь по українських позиціях. Внаслідок цього шестеро бійців отримали поранення.

10 ворожих обстрілів були здійсненні із застосуванням 120-мм мінометів, які заборонені Мінськими угодами.

На приморськму напрямку кількість фактів застосування противником зброї проти українських захисників традиційно залишається найбільшою.

Вчора 21 раз обстрілювали оборонні укріплення сил АТО. Зокрема, з мінометів калібру 120 мм били по наших позиціях в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного та Миколаївки. З 82-мм мінометів вели вогонь поблизу Водяного. Неподалік цих населених пунктів, а також біля Талаківки й Лебединського, проросійські незаконні збройні формування вдавались до збройних провокацій, застосовуючи менш потужне озброєння - переважно гранатомети та стрілецьку зброю.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО в Facebook.

На донецькому напрямі найбільш гаряче вчора було північно-східніше Авдіївки - в районі Кам'янки, де бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах українських захисників зі 120-мм й 82-мм мінометів та різноманітного піхотного озброєння.

Також вдень під ворожим вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів опинились позиції ЗС України, які розташовані на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі. З такого ж озброєння вже із настанням сутінок противник порушував "тишу" лише у південному передмісті Авдіївки. Всього на цьому напрямку вчора зафіксовано 11 випадків застосування зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку року на Донбасі загинули 47 і поранені 222 мирних жителя

На луганському напрямі нараховано 15 ворожих обстрілів, більшість з яких відбулась за темної пори доби.

З мінометів бойовики били по опорних пунктах Української армії, які розташовані в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського та Золотого. Застосування противником стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів, іноді - озброєння БМП зафіксовано в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської та Щастя.

Поблизу н.п. Байрак біля окупованої Горлівки на протитанковій міні підірвалася вантажівка. Внаслідок інциденту травми отримали двоє людей.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики за добу 47 разів обстріляли сили АТО, є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути