пʼятниця, 19 жовтня 2018 11:41

Бойовики стягнули до ЛНР гаубиці та "Гради"

Бойовики стягнули до ЛНР гаубиці та "Гради"
Фото: Zik

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували реактивні системи залпового вогню "Град" і самохідні гаубиці на окупованій частині Луганської області.

Про це йдеться у звіті місії за 17 жовтня.

"Спостерігачі бачили 10 нерухомих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська), розташованих там із порушенням ліній відведення", – сказано у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили хороші новини про ситуацію на Донбасі

Такожі члени патруля СММ зафіксували 8 самохідних гаубиць (2С1), що стояли у бойовому положенні на полігоні поблизу Мирного (28 км на південний захід від Луганська).

Відвідавши постійне місце зберігання відведеного важкого озброєння у непідконтрольному урядові районі Луганщини, спостерігачі зауважили, що там і далі бракує 4 реактивних систем залпового вогню (БМ-21), 3 самохідних гаубиць (2С1) і 6 буксируваних гаубиць (п'яти Д-30 та однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм).

На окупованій Донеччині безпілотник ОБСЄ знову виявив транспортні засоби, які їхали ґрунтовою дорогою в напрямку кордону з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики стягнули до ЛНР гаубиці та "Гради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути