вівторок, 30 червня 2020 15:11

Бойовики відкрили на Донбасі лише один пункт пропуску

Бойовики відкрили на Донбасі лише один пункт пропуску
На Донбасі працює лише один пункт пропуску з боку окупантів. Фото: dpsu.gov.ua

Пропуск на Донбасі здійснюється лише у КПВВ "Станиця Луганська", робота КПВВ "Мар'їнка" блокована бойовиками з 11 червня, "Новотроїцьке" — з 28 червня.

Як повідомляє пресслужба Держприкордонслужби, контрольно-пропускні операції в КПВВ "Новотроїцьке" здійснюються щоденно на виїзд до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на в'їзд до контрольованої території — з 7:00 до 20:00, а в КПВВ "Мар'їнка" — щоденно з 11:00 до 14:00. Проте наразі ці дорожні коридори заблоковані бойовиками.

У "Станиці Луганській" пропуск громадян в пішому порядку через лінію розмежування здійснюється щоденно на вихід до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на вхід до контрольованої території — з 7:00 до 20:00. Лише вчора даний КПВВ перетнуло понад 800 осіб.

Пропускні операції в КПВВ "Майорське" та "Гнутове" поки не здійснюються.

Прикордонники нагадали, що всі особи, які прибувають з тимчасово окупованої території, зобов'язані пройти двотижневу самоізоляцію, встановивши мобільний додаток "Дій вдома" або, за їхньої згоди, двотижневу обсервацію в лікувальних закладах, визначених органами місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти з тимчасово окупованих територій не проходитимуть обсервацію

Можна не проходити самоізоляцію співробітникам Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста, акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги місцевому населенню, учасникам зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань, зокрема, для вступу через освітній центр "Донбас – Україна" за запрошенням закладу вищої (фахової передвищої) освіти, разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на коронавірус особою.

Влада так званої ДНР знову закрила пункти пропуску на лінії розмежування нібито у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відкрили на Донбасі лише один пункт пропуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути