пʼятниця, 19 травня 2017 23:14

Бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста

Бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста
Співробітники Червоного Хреста привезди на Донбас гуманітарку. Фото: Фейсбук

На Донбасі бойовики обстріляли співробітників місії Міжнародного комітету Червоного Хреста під час проведення гуманітарної акції. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Під час планової роздачі продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території, непідконтрольній уряду України, проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного комітету Червоного хреста. Кілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей і автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба в зоні АТО: 24 обстріли

"Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснено НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки і страху серед місцевого населення і представників МКЧХ", - наголосили у штабі.

Для забезпечення гуманітарної акції Червного Хреста ЗСУ надали письмові гарантії безпеки. З боку збройних формувань ОРДО таких гарантій надано не було.

За добу бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціям українських військових. Використовували заборонене важке озброєння.

Також бойовики обстріляли автомобіль з мирними жителями, які їхали з Мар'їнки до Красногорівки.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути