Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2021 13:22

Бойовик ДНР, який убивав українських воїнів, дістав шість років тюрми

Бойовик ДНР, який убивав українських воїнів, дістав шість років тюрми
Житель тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру ДНР. Фото: ssu.gov.ua

Бойовика ДНР, який 2014 року ліквідовував поранених у бою українських військових, засудили до шести років тюрми.

Шевченківський районний суд Києва визнав його винним в участі в терористичній групі, повідомила 30 листопада пресслужба СБУ.

"Житель тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру НЗФ ДНР у Слов'янську. Після закінчення його призначили на посаду заступника керівника. Готував бойовиків для незаконних формувань, які брали активну участь у збройному спротиві підрозділам сил антитерористичної операції", - ідеться в повідомленні.

Перебуваючи в складі різних підрозділів НЗФ, злочинець брав активну участь в артилерійських обстрілах позицій ЗСУ в районі Донецька, Ясинуватого, Докучаєвська, Пантелеймонівки, чергував на військових об'єктах і конвоював затриманих і військовополонених.

Контррозвідники затримали бойовика в жовтні цього року столичному хостелі, куди він прибув із тимчасово анексованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Сербії вперше виніс вирок за організацію участі у війні на Донбасі

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014-го. Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик ДНР, який убивав українських воїнів, дістав шість років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути